Autoverzekering berekenen in april 2024 | Alle premies (2024)

Je autoverzekering berekenen in september 2024

beweeg de tabel van links naar rechts

VerzekeraarMaandpremieBasisdekkingEigen risico
OHRA€32,89WA-dekking€0,00
FBTO€34,50WA-dekking€0,00
Allianz Direct€35,55WA-dekking€0,00
OHRA€33,58WA beperkt casco€150,00
FBTO€37,03WA beperkt casco€0,00
Allianz Direct€37,95WA beperkt casco€0,00
OHRA€45,57Allrisk€150,00
InShared €53,13Allrisk€135,00
Allianz Direct€53,52Allrisk€0,00

Laatste update:

*Deze maandpremies zijn gebaseerd op een autoverzekering voor een Kia Rio 1.2 (bouwjaar 2014, nieuwprijs €16.440) voor een 50-jarige bestuurder uit Amersfoort. De bestuurder rijdt 10.000 kilometer per jaar en heeft 5 schadevrije jaren.

Autoverzekering berekenen

Waarom autoverzekering premie berekenen?

Premies van autoverzekeringen lopen enorm uiteen. Dat komt doordat verzekeraars veel factoren meenemen in hun berekening. Dat maakt het vinden van de juiste autoverzekering soms moeilijk. In de volgende situaties is het verstandig om regelmatig de premie van je autoverzekering te berekenen:

Autoverzekering berekenen in april 2024 | Alle premies (1)

Waarom je autoverzekering berekenen via ons?

Autoverzekering berekenen in april 2024 | Alle premies (2)

Vergelijk op prijs én kwaliteit

Met onze vergelijker kun je gemakkelijk filteren op prijs of beste polisscore.

Autoverzekering berekenen in april 2024 | Alle premies (3)

100% laagsteprijsgarantie

Vergelijk, stap over en bespaar nu tot wel €265,- per jaar!

Autoverzekering berekenen in april 2024 | Alle premies (4)

Persoonlijk advies

Onze WFT-gecertificeerde experts helpen je bij het beantwoorden van je vragen.

Autoverzekering berekenen: dit heb je nodig

Voor het berekenen van je autoverzekering heb je de volgende gegevens nodig:

Autoverzekering berekenen in april 2024 | Alle premies (5)

Autoverzekering berekenen in 4 stappen

  1. Stap 1

    Vul je kenteken, postcode en geboortedatum in

  2. Stap 2

    Vul je schadevrije jaren en gereden km per jaar in

  3. Stap 3

    Kies je gewenste dekking:WA,beperkt cascoofAllrisk

  4. Stap 4

    Bereken je premie en bekijk het overzicht

Verzekering auto berekenen

  • Vergelijk op prijs & kwaliteit
  • 100% onafhankelijk
  • Bespaar gemiddeld € 265 p.j.

Autoverzekering berekenen

Uitstekend 9.0 uit 10 op basis van 3525 reviews

17 verzekeraars

Wij berekenen de premies van deze verzekeraars

Wij leggen uit hoe het werkt

Autoverzekering premie berekenen

Dehoogte van je premieis van veel factoren afhankelijk. Ook weegt elke factor bij de ene verzekeraar zwaarder dan bij de ander. Uiteindelijk wil een verzekeraar maar een ding: risico’s afdekken. Daarom spreken ze ook wel van risicofactoren. Alles aan jou of je auto wat het risico op schade vergroot, levert een toeslag op je premie op. Wij zetten de belangrijkste factoren voor je op een rij.

Je auto

Met een SMART kun je een stuk minder schade aanrichten dan met een dikke BMW. Daarom speelt het gewicht van je auto een belangrijke rol. Een lekkere injectiemotor met een fikse turbo is lekker bij het optrekken, maar ook voor snelle auto’s betaal je een hogere premie. Bij WA + beperkt casco en Allrisk verzekeringen betaal je daarnaast ook meer naarmate je auto meer waard is. Claims bij schade aan je eigen voertuig zijn in dat geval namelijk hoger. Er zijn speciale verzekeringen voor oldtimers en youngtimers.

Je adres

Het adres waarop je woont heeft ook invloed op de hoogte van je premie. Verzekeraars wijzen aan elke buurt een risicowaarde toe. Nu loop je in de Amsterdamse grachtengordel ook wel wat meer kans op schade dan op de N388 bij Sebaldeburen. Maar soms kan zelfs een toevoeging bij je huisnummer een hogere premie opleveren. Ook zijn bepaalde wijken bij de ene verzekeraar wel, en bij de ander geen risicozone.

Je leeftijd

Als je tussen de 24 en de 65 jaar oud bent, heeft je leeftijd geen invloed op je premie. Van bestuurders onder de 24, met name 18-jarigen, vindenautoverzekeraars dat ze rijervaring missen. Je zult meer premie moeten betalen als je jonger bent. Wij raden je af je auto mee te verzekeren met je ouders. Je bouwt dan namelijk geen schadevrije jaren op en bij schade kunnen verzekeraars je claim weigeren omdat jij hoofdbestuurder blijkt te zijn.
Ook senioren worden als een risicogroep gezien. Sommige verzekeraars hanteren zelfs een maximumleeftijd, waarboven ze aanvragen voor eenautoverzekeringafwijzen.

Je schadevrije jaren

Waar de overige factoren een toeslag kunnen opleveren, zorgen je schadevrije jaren voor een korting op je premie. Deze korting kan erg hoog oplopen: tot wel 80%. Dan moet je wel 10 jaar geen schades hebben geclaimd. Je kunt je schadevrije jaren vaak gemakkelijk inzien op de website van je verzekeraar. Op onze schadevrije jaren pagina lees je hier meer over.

Kilometrage

Geparkeerd kan je auto geen schade aanrichten. Daarom betaal je een hogere premie naarmate je meer kilometers per jaar rijdt. Wees hier altijd eerlijk over! Je kunt in dit geval beter te veel dan te weinig kilometers aangeven. Een verzekeraar kan je beboeten of besluiten schade niet uit te betalen als blijkt dat je in werkelijkheid meer rijdt.

Je dekking

Bovenstaande factoren bepalen grotendeels je basispremie. Daarbovenop kun je zelf kiezen voorverschillende dekkingen:

– WA-verzekering;
– WA + beperkt casco
– All risk verzekering
– Aanvullende dekkingen

Advies van onze expert

Premie autoverzekering

“Als je jouw verzekeringspremie hebt berekend, dan kun je een autoverzekering afsluiten via onze vergelijker. Hiermee kun je gemiddeld €265,- per jaar besparen. Wanneer je aanvraag door je nieuwe verzekeraar is geaccepteerd, dan kun je direct verzekerd de weg op. Vergeet niet om je oude autoverzekering op te zeggen, nadat je bent overgestapt.”

Jerry,

Expert Autoverzekeringen

Autoverzekering berekenen in april 2024 | Alle premies (25)

Autoverzekeringen berekenen: drie voorbeelden

Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen, hangt de premie van je autoverzekering af van verschillende factoren. Overstappen.nl heeft drie voorbeelden voor je uitgelicht, zodat je een duidelijk beeld krijgt van de verschillen tussen de premies.

Voorbeeld berekening 1

De bestuurder van een Ford Focus uit 2018 komt uit Delft en is 41 jaar oud. Hij rijdt 14.000 km per jaar en heeft 10 schadevrije jaren.

Premie autoverzekering
WA: € 23,79
WA+: € 29,29
Allrisk: € 40,76

Voorbeeld berekening 2

De bestuurder van een Kia Rio uit 2014 komt uit Amersfoort en is 53 jaar oud. Hij rijdt 10.000 km per jaar en heeft 5 schadevrije jaren.

Premie autoverzekering
WA: € 35,67
WA+: € 38,84
Allrisk: € 50,32

Voorbeeld berekening 3

De bestuurder van een Volkswagen Polo uit 2012 komt uit Groningen en is 23 jaar oud. Hij rijdt 6.000 km per jaar en heeft 0 schadevrije jaren.

Premie autoverzekering
WA: € 47,14
WA+: € 55,12
Allrisk: € 89,54

Overzicht autoverzekering dekkingen

Bij het berekenen van de premie voor je autoverzekering is het ook belangrijk om rekening te houden met de dekking van je autoverzekering. Hoe uitgebreider je dekking, hoe meer premie je vaak betaalt. Hieronder vind je een overzicht van de basisdekkingen die je voor je autoverzekering kunt afsluiten. Per dekking zie je wat er vergoed wordt.

  • WA-verzekering

    Met deze dekking ben je verzekerd voor schade die je met jouw auto bij anderen veroorzaakt.

    • Schade aan anderen
    • Diefstal of inbraak
    • Ruitschade
    • Stormschade en brandschade
    • Schade door eigen toedoen
    • Vandalisme

    Bereken premie

    Lees meer

  • WA + beperkt casco

    Met deze verzekering dek je de schade aan je auto die niet door jezelf is veroorzaakt, maar door overmacht.

    • Schade aan anderen
    • Diefstal of inbraak
    • Ruitschade
    • Stormschade en brandschade
    • Schade door eigen toedoen
    • Vandalisme

    Bereken premie

    Lees meer

  • All risk

    Met een all risk autoverzekering wordt ook schade aan je eigen auto die je zelf veroorzaakt vergoed.

    • Schade aan anderen
    • Diefstal of inbraak
    • Ruitschade
    • Stormschade en brandschade
    • Schade door eigen toedoen
    • Vandalisme

    Bereken premie

    Lees meer

  • Aanvullende verzekeringen

    Naast de basisdekking van je autoverzekering (WA-, WA beperkt casco, of een all risk autoverzekering) kun je ook nog een aanvullende dekking voor je auto afsluiten. Hiermee kun je jezelf en je auto extra beschermen tegen verschillende soorten risico’s en onvoorziene gebeurtenissen. Je hebt hierbij de keuze uit de volgende dekkingen:

    Inzittendenverzekering Met een schadeverzekering inzittenden ben je verzekerd voor letsel- en materiële schade die jij of je passagiers oplopen bij een ongeval. Lees meer Rechtsbijstandverzekering Met een rechtsbijstandverzekering krijg je juridische hulp bij geschillen over de autoverzekering, zoals de schuldvraag bij een ongeval. Lees meer Ongevallenverzekering Een ongevallenverzekering keert een vast bedrag uit bij overlijden of blijvende invaliditeit als gevolg van een ongeval. Lees meer No-claimbeschermer Een no-claimbeschermer beschermt je no-claimkorting als je schade claimt bij je verzekeraar. Lees meer Pechhulp Met een pechhulpverzekering wordt hulp bij autopech vergoed, bijvoorbeeld bij een lekke band of een lege accu. Lees meer Accessoiredekking Met een accessoiredekking ben je gedekt voor schade en diefstal van je accessoires, die zich in of rondom je auto bevinden. Lees meer

    Speciale regelingen

    Je hebt niet alleen de keuze uit de aanvullende dekkingen, maar ook een aantal speciale regelingen. Bij de aanschaf van een nieuwe auto, kun je bijvoorbeeld een nieuwwaarderegeling afsluiten. Bij een tweedehands auto kun je kiezen voor een aanschafwaardegeling. Verder kan je kiezen voor een accessoiredekking als jij bijvoorbeeld dure accessoires in de auto hebt.

    Autoverzekering berekenen in april 2024 | Alle premies (32)

    Het berekenen van je autoverzekering

    Bij het berekenen van een autoverzekering heb je te maken met veel informatie, waarvan je soms nog nooit hebt gehoord. Denk zo aan het opgebouwde aantal schadevrije jaren, de invloed van een schadeclaim op de premie of hoe je de dekking van je autoverzekering kan aanpassen. Op onderstaande pagina’s helpen wij jou verder, zodat jij de juiste informatie hebt bij het berekenen van je premie.

    Autoschade Denk bij autoschade aan blikschade, stormschade, brandschade, ruitschade en letselschade. Lees meer over de verschillende soorten schade. Lees meer Schadevrije jaren Je schadevrije jaren zijn het aantal verzekeringsjaren dat je geen schade hebt geclaimd. Je kan schadevrije jaren opbouwen, maar ook verliezen. Lees meer Autoverzekering wijzigen Is je huidige autoverzekering niet meer naar wens? Het is dan mogelijk om je dekking aan te passen. Lees meer over het wijzigen van je autoverzekering. Lees meer Besparen op autokosten Naast de kosten van je autoverzekering, zijn er nog andere autokosten die je periodiek moet betalen. Wel zijn er verschillende manieren om te besparen op je autokosten. Lees meer Zakelijke autoverzekering Er zijn verschillende zakelijke autoverzekeringen die je kan afsluiten. Denk aan verzekeringen voor je bestelauto, taxi of als je ZZP'er bent. Lees meer Beveiliging auto De beveiligingsklasse van je auto is van invloed op de premie van je autoverzekering. Lees alles over de verschillende niveau's en tips. Lees meer

    Autoverzekering berekenen: overige kosten

    Naast je autoverzekering zijn er nog meer kosten die gepaard gaan met autorijden. Enkele voorbeelden zijn:

    • benzinekosten;
    • wegenbelasting;
    • onderhoud;
    • en de kosten voor het afschrijven van je auto.

    Als je de totale kosten van je auto wilt berekenen dan zul je hier rekening mee moeten houden.

    Autoverzekering berekenen

    Autoverzekering berekenen in april 2024 | Alle premies (39)

    Het laatste nieuws

    Autoverzekering 29-08-2024 Automobilisten vinden dat smartphonegebruik in verkeer de hoogste verkeersboete verdient 62% procent van de Nederlanders wil dat smartphonegebruik in het verkeer in de top 5 van hoogste verkeersboetes staat. Autoverzekering 12-08-2024 ANWB voorziet toename in pechgevallen door hitte Lees hier wat je zelf kunt doen om autopech als gevolg van hitte te voorkomen. Autoverzekering 30-07-2024 Steeds meer Nederlanders gaan met elektrische auto op vakantie Lees hier hoeveel Nederlanders met een elektrische auto op vakantie gaan en waar je rekening mee moet houden als je zelf met een elektrische auto op reis gaat. Autoverzekering 18-07-2024 Stijging autoschade door extreem weer In 2023 zorgde extreem weer voor aanzienlijke schade aan Nederlandse voertuigen, zowel thuis als op vakantie. Door de heftige stormen en hagelbuien kregen verzekeraars flink wat claims te verwerken. Autoverzekering 10-07-2024 Op vakantie met de auto: vergeten verkeersregels in het buitenland Ga je met de auto op vakantie naar het buitenland? Houd er dan rekening mee dat daar afwijkende verkeersregels kunnen zijn. Autoverzekering 03-07-2024 Zwarte zaterdag 2024: welke dagen moet je vermijden op zomervakantie? In de zomer zijn er bepaalde dagen waarop er topdrukte op de wegen is. Wat is zwarte zaterdag en hoe ontwijk je het?

    Alle nieuwsberichten

    Autoverzekering

    Handige informatie

    Snel antwoord

    Veelgestelde vragen

    Klantenservice

    Is je vraag nog niet beantwoord?

    Bekijk dan onze veelgestelde vragen of neem contact op met onze klantenservice. Ze helpen je graag!

    FAQ Veelgestelde vragen Lees meer Telefoon Reactietijd 1 minuut 020 – 760 42 42 E-mail Reactietijd 2 uur service@overstappen.nl

    WhatsApp

    Reactietijd 15 minuten

    +3197 – 014 202 321

    Gecontroleerd door

    Autoverzekering berekenen in april 2024 | Alle premies (46)

    Jerry Poel

    Expert autoverzekeringen

    Laatste update

    Over onze expert

    Sinds 2017 is Jerry Poel onderdeel van de Kizi familie. Met zijn jarenlange ervaring op het gebied van verzekeringen weet hij als geen ander hoe de autoverzekeringsmarkt in elkaar zit. Hij zorgt ervoor dat jij de beste deals vindt in onze vergelijker en makkelijk kan overstappen naar een andere autoverzekering. Als veelgevraagd expert in de media geeft hij bovendien handig advies aan automobilisten wat betreft hun autoverzekering. Zijn advies wordt vaak overgenomen in de pers, waaronder Nu.nl en De Telegraaf.

    Autoverzekering berekenen in april 2024 | Alle premies (47)

    Klantenservice

    Wij hebben een team vol behulpzame collega's die je graag helpen en al je vragen beantwoorden.

    • Autoverzekering berekenen in april 2024 | Alle premies (48)

      020 - 760 42 42

      Reactietijd: 1 min.

    • Autoverzekering berekenen in april 2024 | Alle premies (49)

      service@overstappen.nl

      Reactietijd: 2 uur.

    • Autoverzekering berekenen in april 2024 | Alle premies (50)

      App ons

      Reactietijd: 15 min.

    Meer informatie

    Autoverzekering berekenen in april 2024 | Alle premies (2024)
    Top Articles
    We are eager to drive India’s energy transition: Envision - Your Gateway to Power Transmission & Distribution
    Jen Suluka Playboy
    Friskies Tender And Crunchy Recall
    How To Fix Epson Printer Error Code 0x9e
    Wordscapes Level 6030
    Team 1 Elite Club Invite
    Santa Clara College Confidential
    Rondale Moore Or Gabe Davis
    Tyrunt
    Bustle Daily Horoscope
    My.doculivery.com/Crowncork
    Smokeland West Warwick
    Infinite Campus Parent Portal Hall County
    Obituary Times Herald Record
    Vichatter Gifs
    How do you like playing as an antagonist? - Goonstation Forums
    Echo & the Bunnymen - Lips Like Sugar Lyrics
    Jayah And Kimora Phone Number
    Buy Swap Sell Dirt Late Model
    FDA Approves Arcutis’ ZORYVE® (roflumilast) Topical Foam, 0.3% for the Treatment of Seborrheic Dermatitis in Individuals Aged 9 Years and Older - Arcutis Biotherapeutics
    Icivics The Electoral Process Answer Key
    Craigslist Houses For Rent In Milan Tennessee
    Directions To Cvs Pharmacy
    Ascensionpress Com Login
    Lbrands Login Aces
    Anesthesia Simstat Answers
    Stephanie Bowe Downey Ca
    A Man Called Otto Showtimes Near Carolina Mall Cinema
    His Only Son Showtimes Near Marquee Cinemas - Wakefield 12
    24 Hour Drive Thru Car Wash Near Me
    Imagetrend Elite Delaware
    FREE Houses! All You Have to Do Is Move Them. - CIRCA Old Houses
    Angel del Villar Net Worth | Wife
    Khatrimmaza
    Roadtoutopiasweepstakes.con
    Garrison Blacksmith's Bench
    Ni Hao Kai Lan Rule 34
    Indiana Wesleyan Transcripts
    Case Funeral Home Obituaries
    Gpa Calculator Georgia Tech
    Sukihana Backshots
    Sams Gas Price Sanford Fl
    At Home Hourly Pay
    Shell Gas Stations Prices
    Gw2 Support Specter
    Brutus Bites Back Answer Key
    Vcuapi
    Lorcin 380 10 Round Clip
    La Fitness Oxford Valley Class Schedule
    Texas 4A Baseball
    Comenity/Banter
    Latest Posts
    Article information

    Author: Clemencia Bogisich Ret

    Last Updated:

    Views: 6316

    Rating: 5 / 5 (80 voted)

    Reviews: 87% of readers found this page helpful

    Author information

    Name: Clemencia Bogisich Ret

    Birthday: 2001-07-17

    Address: Suite 794 53887 Geri Spring, West Cristentown, KY 54855

    Phone: +5934435460663

    Job: Central Hospitality Director

    Hobby: Yoga, Electronics, Rafting, Lockpicking, Inline skating, Puzzles, scrapbook

    Introduction: My name is Clemencia Bogisich Ret, I am a super, outstanding, graceful, friendly, vast, comfortable, agreeable person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.