Autoverzekering berekenen | Premie berekenen (2024)

Autoverzekering berekenen

Bij Pricewise kun je de premie voor je autoverzekering berekenen. Iedere auto-eigenaar is verplicht minimaal een WA-verzekering af te sluiten. Ook kun je kiezen voor WA + beperkt casco of allrisk. Deze verzekering kun je uitbreiden met aanvullende verzekeringen. Hoe uitgebreider je autoverzekering, hoe hoger je premie. Maar die premie is afhankelijk van meerdere factoren. Alle belangrijke informatie over de autoverzekering berekenen, geven wij je graag.

Autoverzekering berekenen | Premie berekenen (1)

Verzekering auto berekenen

Als je een auto koopt, dan moet je deze verzekeren. Dat wil je natuurlijk het liefst met de beste dekking tegen de laagste kosten doen. Wat de beste dekking is, hangt af van de leeftijd en dagwaarde van de auto en van jouw financiële situatie. Een oude auto verzekeren met een allriskverzekering is zonde van de hoge premie die je betaalt. En een nieuwe auto alleen WA verzekeren, kan je bij schade juist heel veel kosten waardoor een hogere premie juist voordelig is. Kortom: goedkoop kan in sommige gevallen juist meer geld kosten. Denk dus goed na over de juiste verzekering voor de auto. Wij helpen je graag met het maken van een goede keuze.

Autoverzekering berekenen in 5 stappen

Om de best passende autoverzekering voor je te vinden, hebben we een paar gegevens van jou nodig. Zo kun je eeenvoudig je autoverzekering berekenen in 5 stappen:

  1. Vul je kenteken, postcode, huisnummer, geboortedatum in.
  2. Klik op ‘Check je voordeel’.
  3. Vul het aantal schadevrije jaren en het aantal kilometers dat je per jaar denkt te gaan rijden in.
  4. Kies je type autoverzekering (WA, WA + beperkt casco of WA + volledig casco).
  5. Bekijk ons resultatenoverzicht en vergelijk de beste deals.

Premie berekenen

Hoe wordt de premie berekend? Op basis van de gegevens die je invult in de vergelijker kunnen wij de premie voor de autoverzekering berekenen. Om de premie te bepalen, kijkt de verzekeraar naar de voertuiggegevens, jouw leeftijd, de postcode en het aantal schadevrije jaren. In Amsterdam betaal je bijvoorbeeld meer premie dan in het Hoge Noorden. Ben je jonger dan 24 jaar of ouder dan 70 jaar? Dan betaal je vaak een hogere premie, omdat je een hoger schaderisico vormt voor de autoverzekeraar. Ook de cataloguswaarde, de dagwaarde, het bouwjaar, het gewicht en het vermogen van je auto beïnvloeden de premie. De premie is altijd verschillend per persoonlijke situatie.

Dekking en autoverzekering berekenen

Bij het berekenen van de autopremie, is de dekking die je kiest van invloed. Je kunt kiezen tussen een WA-verzekering, WA + beperkt casco en allrisk. Vaak geldt: voor auto’s van 12 jaar en ouder is een WA-verzekering voldoende, voor auto’s tussen de 7 en 12 jaar oud een WA + beperkt casco en voor de nieuwere wagens een allriskverzekering. Als jij je kenteken invoert bij het berekenen van de autoverzekering, dan geven wij direct aan welke dekking je op basis van de leeftijd van de auto het best kunt kiezen. Wil je alleen de WA-verzekering berekenen, of juist alle dekkingen meenemen in de vergelijking? Geef dat dan aan onder ‘Getoonde verzekeringen’. Zo weet je zeker dat je onze beste autoverzekering afsluit.

Autoverzekering berekenen zonder kenteken

Wil jij je premie berekenen, maar weet jij je kenteken even niet? Bereken dan je premie door het merk, het model, het bouwjaar en de bouwmaand in te vullen in onze vergelijker. Ook willen we weten welke brandstof jouw auto gebruikt en of je in een schakelwagen of automaat rijdt. Al deze factoren zijn van invloed op jouw autopremie. Normaal ontvangen we deze gegevens automatisch aan de hand van jouw kenteken. Maar ook zonder kenteken kun jij bij ons je autoverzekering berekenen!

Premie berekenen en besparen

Wij geven je graag tips zodat je kunt besparen op je autoverzekering. Ook als je er al een hebt. In het kort:

  • Kijk goed welke dekking bij jouw auto past.
  • Blijf elk jaar vergelijken. Veel mensen sluiten eenmalig een autoverzekering af en kijken er daarna niet meer naar om. Zonde, want bij een oudere auto is een minder uitgebreide dekking vaak prima. Door over te stappen, kun je tot wel € 850,- per jaar besparen.
  • Check je eigen risico. Bereken of het misschien voordeliger is om een hoger eigen risico te nemen. Je krijgt dan korting op je premie.

Autoverzekering berekenen via Pricewise

Bij ons kun je heel veel autoverzekeringen van verschillende autoverzekeraars vergelijken. Pricewise regelt voor jou exclusieve kortingen. Je vindt altijd onze beste deal en kunt tot wel 10% besparen op je autoverzekering. Ook helpen we je bij het maken van een keuze en leggen we uit was alles betekent. Zo verzeker je precies wat je nodig hebt. Jij sluit de autoverzekering af, wij regelen je aanvraag. Wel zo makkelijk.

Meer weten over autoverzekering berekenen?

Je auto goed verzekeren is al lastig genoeg. Daarom maken we het graag zo makkelijk mogelijk voor je. Bekijk de veelgestelde vragen. Heb je een andere vraag? Neem dan contact op met onze klantenservice. We helpen je graag.

Wat is onze werkwijze?

Bij Pricewise zijn we open over onze werkwijze. Zo blijven we transparant en weet je precies wat we voor jou kunnen betekenen.

Wat doet Pricewise voor jou als consument?

Bij Pricewise kun je verschillende verzekeringen vergelijken en direct afsluiten. In veel gevallen is Pricewise ook tussenpersoon voor de afgesloten autoverzekering. We zijn dan tijdens de verzekeringsperiode je contactpersoon. Sluit je een autoverzekering af bij een verzekeraar die niet met tussenpersonen werkt? Dan is de verzekeraar tijdens de verzekeringsperiode ook je contactpersoon.

Sluit je geheel zelf online via Pricewise een autoverzekering af, zonder verder contact met ons te hebben gehad? In dat geval kunnen we niet aansprakelijk worden gesteld voor de keuzes die je hebt gemaakt tijdens het online afsluiten.

Hoe komt de vergelijking tot stand?

Als je gebruikmaakt van onze vergelijker, komt de goedkoopste autoverzekering die je via ons kunt afsluiten bovenaan te staan. Verzekeraars komen alleen hoog in onze vergelijking door scherpe deals via ons aan te bieden. In de vergelijking zelf kun je er ook voor kiezen de productvoorwaarden van verschillende verzekeringen met elkaar te vergelijken.

Waar verdient Pricewise aan?

Voor elke verzekering die via Pricewise wordt afgesloten, ontvangen we een doorlopende of eenmalige vergoeding van de verzekeringsmaatschappij. Voor deze vergoeding leveren we een groot aantal diensten:

  • We ontwikkelen en verbeteren voortdurend onze site voor de beste vergelijking.
  • We onderhandelen de scherpst mogelijke deals voor je.
  • Hierbij nemen we jouw persoonlijke wensen en voorkeuren mee.
  • We verzamelen zoveel mogelijk data in de markt, van zowel prijs als kwaliteit.
  • We doen uitgebreid onderzoek en halen alle addertjes boven het gras.
  • We helpen je graag bij vragen tijdens je overstap, maar ook lang daarna.
  • Bovendien zijn we in het geval van een doorlopende vergoeding tussenpersoon (en dus contactpersoon) voor je afgesloten autoverzekering.

Hoe volledig is de vergelijking?

Om jou als klant zoveel mogelijk te ontzorgen en zo goed mogelijk te helpen, proberen we met zoveel mogelijk verzekeraars een commerciële samenwerking aan te gaan. Helaas geven niet alle verzekeraars de tarieven van hun verzekeringen vrij.

Over Pricewise

Pricewise vindt dat elke Nederlander de beste deal verdient voor energie, verzekeringen en telecom. Daarom maakt Pricewise iedereen wakker, wijzer en zetten we samen de markt op scherp.

Persoonlijk

In slechts een paar klikken vergelijk je eenvoudig onze deals en krijg je op basis van je kenteken en je persoonlijke gegevens een overzicht van de verzekeringen die daarbij aansluiten.

Duidelijk overzicht

Wij zetten onze beste deals voor jouw situatie in een duidelijk overzicht. Zo kun je direct zien welke deal het beste bij jóu past. Geen top 3, maar een uitgebreid en duidelijk overzicht.

Scherpe deals

Dagelijks onderhandelen we een zo scherp mogelijke deal voor jou waarmee je serieus bespaart. Zo regelen we vaak kortingen voor je die je niet via de verzekeraar zelf krijgt.

Snel geregeld

Aanvraag gedaan? Binnen vijf minuten hoor je per e-mail of je voorlopig verzekerd bent. Vaak hoor je binnen één werkdag of je aanvraag goed is afgerond. Zo ja, dan ben je definitief verzekerd.

Autoverzekering berekenen | Premie berekenen (2024)

FAQs

Hoe bereken je een autoverzekering? ›

Hoe wordt de premie berekend? Verzekeraars berekenen de premie op basis van verschillende zaken. Denk aan je leeftijd, de schadevrije jaren, het aantal kilometers dat je per jaar rijdt en je woonplaats. Sommige autoverzekeraars kijken naar je huisnummer voor de autopremie (en zelfs naar de huisnummertoevoeging).

Hoeveel moet ik betalen voor mijn autoverzekering? ›

Een autoverzekering kost minimaal € 30,- tot € 40,- per maand, maar dit bedrag kan ook oplopen tot meer dan € 100,- per maand. De kosten van een autoverzekering verschillen namelijk per verzekeraar en per persoon. Deze hangen onder andere af van de dekking, auto, schadevrije jaren en de woonplaats.

Hoe bereken je de kosten van een verzekering? ›

De polisvoorwaarden zijn de "kleine lettertjes" die precies beschrijven wat de rechten en plichten van de verzekerde en de verzekeraar zijn. Verzekeringskosten berekenen: Formule: Verzekeringskosten= (premie + poliskosten) + assurantiebelasting.

Hoeveel kost mijn auto verzekeren? ›

De kosten om een auto te verzekeren, verschillen per persoon. Dit hangt af van onder andere de dekking, het aantal schadevrije jaren, de waarde van de auto en de woonplaats. Houd rekening met minimaal 30-40 euro per maand, maar dit kan oplopen tot meer dan 100 euro per maand.

Wat betaal je gemiddeld aan autoverzekering? ›

Er zitten grote verschillen in de gemiddelde kosten per maand voor een autoverzekering. Gemiddeld kost een autoverzekering zo'n €75,- per maand, maar het kan zijn dat u €90,- per maand betaalt, terwijl uw buurman voor dezelfde verzekering €65,- betaalt. De premie is namelijk voor iedereen anders.

Wat bepaalt de prijs van je autoverzekering? ›

De prijs van je BA-autoverzekering wordt door de verzekeraar bepaald op basis van het ongevalsrisico. Hoe hoger het risico, hoe hoger je premie.

Hoe bereken je verzekerd bedrag? ›

Het verzekerde bedrag op een bedrijfsschadeverzekering zijn uw vaste kosten plus de nettowinst (of minus het nettoverlies!). Een alternatieve berekening voor het verzekerd bedrag is de omzet minus de variabele kosten. Dit is de zogenaamde brutowinstmethode.

Hoe worden verzekeringstarieven berekend? ›

Verzekeringsmaatschappijen stellen prijzen vast die overeenkomen met de kosten van toekomstige claims. Om dit te doen, kijken verzekeringsmaatschappijen naar uw persoonlijke risicofactoren (het type auto dat u rijdt of waar u woont). Maar ze kijken ook naar hoeveel ze uitgeven aan alle claims .

Kun je onderhandelen over autoverzekering? ›

Eigenlijk kan iedereen onderhandelen over zijn verzekeringscontract, dus hou je vooral niet in. Veranderen van contract of van maatschappij wordt sterk aangemoedigd door de wet en kan kosteloos, zolang je de geldende regels respecteert.

Wat is een normaal bedrag voor autoverzekering? ›

Premieverschillen per leeftijdsgroep
LeeftijdsgroepGemiddelde premie autoverzekering 2023Gemiddelde premie autoverzekering Q1 & Q2 2024
18 t/m 20 jaar€ 201,56€ 220,58
21 t/m 24 jaar€ 116,89€ 137,52
25 t/m 29 jaar€ 82,89€ 96,50
30 t/m 34 jaar€ 68,03€ 82,49
9 more rows
Jul 19, 2024

Wat is de goedkoopste autoverzekering in Nederland? ›

De Goedkoopste Autoverzekering van Nederland in september 2024 – Inshared € 12,51
VerzekeraarDekkingPremie per maand
InsharedWA€ 12,51
Centraal BeheerWA€ 13,21
FBTOWA€ 13,60
ZekurWA€ 16,53
6 more rows

Waar moet je op letten bij een autoverzekering? ›

Ga direct naar
  • Tip 1: Kijk welke relevante verzekeringen u al heeft afgesloten.
  • Tip 2: Bedenk van te voren waar u voor verzekerd wilt zijn.
  • Tip 3: Zoek alvast uit hoeveel schadevrije jaren u heeft opgebouwd.
  • Tip 4: Kijk niet alleen naar de laagste prijs, maar vergelijk ook polisvoorwaarden.

Hoeveel kost een autoverzekering per jaar gemiddeld? ›

Gemiddeld kost een autoverzekering zo'n € 285 - € 450 per jaar, afhankelijk van welke verzekeringsmaatschappij je kiest. De prijzen van autoverzekeringen verschillende sterk afhankelijk van jouw persoonlijke situatie en de maatschappij die je kiest.

Wat bepaald Premie autoverzekering? ›

Verzekeraars baseren een groot gedeelte van je premie op het aantal schadevrije jaren. Dit zijn het aantal jaren dat je zonder schade hebt gereden. Hoe meer schadevrije jaren je hebt opgebouwd, hoe meer korting je ontvangt op je premie.

Hoe worden schadevrije jaren berekend autoverzekering? ›

Rekenvoorbeeld. Je hebt 1 auto op je naam en 6 jaar een autoverzekering. In deze periode heb je in totaal 1 keer een schade geclaimd. Je aantal schadevrije jaren is dan 6 – 5 = 1 schadevrij jaar.

Hoe bereken je de hoogte van de premie? ›

Aantal polissen/deelnemers * kans op schade (in %) * het gemiddelde schade bedrag Dus hier een voorbeeld: Als er 20.000 mensen een verzekering afsluiten voor hun fiets. 1 op de 1.000 fietsen wordt gestolen. Gemiddelde schade per geval is 200 euro. 1 op de 1.000, 20 op de 20.000.

Top Articles
Ranking the 10 best college football quarterbacks heading into the 2023 season
Ncaa Men's Basketball Scoreboard Espn
Skyblock Ah History
Administrative Supplement Program to Add Fluid-based Biomarkers and APOE Genotyping to NINDS ADRD Human Subjects Research Grants
F2Movies.fc
Your Blog - Sheri Blonde
Zavvi Discount Code → 55% Off in September 2024
Forum Phun Extra
Great Buildings Forge Of Empires
Supreme Source Dog Food Walmart
7076605599
Calling All Competitors Wow
Stitch And Tie Promo Code Reddit
Peanut Oil Can Be Part Of A Healthy Diet — But Only If It's Used This Way
Ropro Cloud Play
Lubbock Avalanche Journal Newspaper Obituaries
Kinoprogramm für Berlin und Umland
Stepmom Full Video Hd
Weldmotor Vehicle.com
The Four Fours Puzzle: To Infinity and Beyond!
Math Playground Protractor
Spirited Showtimes Near Gqt Kalamazoo 10
Staffing crisis: Restaurants struggle to find help in Orange County
Alishbasof
Stephjc Forum
11 Shows Your Mom Loved That You Should Probably Revisit
Uc My Bearcat Network
Power Supplemental Payment 2022 Round 4
2503 South Tacoma Way
FREE Printable Pets Animal Playdough Mats
Naval Academy Baseball Roster
Integral2 seems to substitute non-scalar values of variable into in...
What is a Nutmeg in Soccer? (Explained!) - Soccer Knowledge Hub
Realidades 2 Workbook Answer Key
Eddie Messel Leaving 1011
715 Henry Ave
How Much Is 10000 Nickels
Classic Buttermilk Pancakes
Does Iherb Accept Ebt
Assume The Slave Position Natashas Bedroom
Need flooring installation? Carpet Hardwood floor Vinyl plank Laminate - skilled trade services - craigslist
Heavenly Delusion Gif
Juicy Deal D-Art
Mudae Disable Tags
Burkes Outlet Credit Card Sign In
Claudy Jongstra on LinkedIn: Tonight at 7 PM opens NAP+, a new, refreshing and enriching addition to…
Sloansmoans Many
Linkbuilding Specialist Amsterdam
marie claire Australia January 2016 Robyn Lawley, Rachel Taylor, Sarah Snook • EUR 11,50
[PDF] (Indices und Systematiken) - Free Download PDF
Fishing Report - Southwest Zone
[US/EU] ARENA 2v2 DF S4 Rating Boost 0-1800 / Piloted/Selfplay / ... | ID 217616976 | PlayerAuctions
Latest Posts
Article information

Author: Ms. Lucile Johns

Last Updated:

Views: 6318

Rating: 4 / 5 (41 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Ms. Lucile Johns

Birthday: 1999-11-16

Address: Suite 237 56046 Walsh Coves, West Enid, VT 46557

Phone: +59115435987187

Job: Education Supervisor

Hobby: Genealogy, Stone skipping, Skydiving, Nordic skating, Couponing, Coloring, Gardening

Introduction: My name is Ms. Lucile Johns, I am a successful, friendly, friendly, homely, adventurous, handsome, delightful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.